Je bent zwanger en je draagt de energie van een nieuw mensje onder je hart. In deze cursus leer je niet alleen naar je hoofd te luisteren maar ook naar je hart. Je niet te laten meeslepen in deze intense periode vol met allerlei emoties. Bewuster contact te maken met je lichaam en je kindje. Contact maken vanuit je hart. Als je dicht bij je hart en jezelf kunt leven, ontstaat er een hele sterke basis van waaruit jullie kindje zijn/haar hele leven kan bouwen.

Vanuit jezelf en je eigen hart leven is niet altijd gemakkelijk. In de zwangerschap gebeurt er zo ontzettend veel. Het is een periode van intense veranderingen. In je leven,in je lichaam, in je gedachten, in je familie, in je relatie, in je werk...

Er gebeurt zoveel dat het soms overweldigend is. Overweldigend in liefde maar soms ook in allerlei andere gevoelens.

De mindfulnesscursus helpt je om:

  • contact met je kindje te maken
  • je voor te bereiden op de bevalling
  • dicht bij je eigen hart te leven
  • meer vertrouwen te hebben in jezelf
  • minder angst voor de bevalling te hebben
  • rust en kalmte te vinden in deze intense periode
  • om te gaan met pijn en lichamelijk ongemak

In de cursus worden ook aanstaande vaders of partners uitgenodigd om een aantal lessen eventueel mee te doen. Zij ervaren het vaak als prettig dat ze “wat kunnen doen” en dat ze zich ook kunnen voorbereiden op de bevalling en ouderschap.

Onderdelen in de cursus komen vanuit o.a. mindfulness, haptomonie, hypnobirthing, meditatie en persoonlijke ervaringen die ik in de loop der jaren heb opgedaan.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 à 2,5 uur. Starten mogelijk op elk moment van de zwangerschap tot maximaal 32 weken zwangerschap. Maximale deelname is 6 personen zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Bij eventuele problemen die zich voordoen is er individuele begeleiding mogelijk. Bij een groepje van min 4 personen kan er eventueel een datum buiten de agenda gepland worden.

Kosten € 195,00 incl usb stick en werkboek. Eventuele vergoeding van verzekeraar soms mogelijk.